Branie Racing Team

Branie, is dat niet dat legendarische biermerk?  Dat klopt, na de noodlottige ondergang van ons aller geliefde Branie, is uit de laatste schuimkraag een feniks herrezen: BRANIE RACING TEAM.  Een wielerteam ontstaan uit een bierbrouwerij. Hetgeen meteen een hoop zegt over onze sportieve ambities. We zijn een club waar doorfietsen en een klein afzakkertje elkaar niet hoeven te bijten. Bij ons geen tochtjes waarna je in je eentje met een droge keel en natte ogen naar huis moet fietsen, omdat je halverwege je “fietsmaatjes” niet meer kon bijhouden.

Maar we proberen ook echt wel hard te fietsen hoor, ja we doen echt ons best. Met wekelijkse trainingen in en rond Amsterdam, af en toe een weekendje op “hoogtestage” in de Ardennen en een agenda met mooie koersen gaan we er soms bijna zelf nog in geloven dat we een deuk in een pakje boter kunnen trappen.

Ontstaansgeschiedenis

Zo rond 2010 begonnen wij met het brouwen van bier op ons gasfornuis in een zo groot mogelijke pan. Dit groeide uiteindelijk uit tot een heus bedrijf. We lagen in vele kroegen en winkels in allerlei dorpen en steden. Maar ja uiteindelijk, uiteindelijk bleek er geen droog brood mee te verdienen (ondanks ons Toost bier, dat we brouwden met onverkocht brood). Uiteindelijk zaten we alleen nog maar op de fiets ons eigen bier rond te brengen, of op de racefiets om na afloop in de kroeg bier te drinken. Dus ja, dan moet je op een gegeven moment de conclusie trekken: waar ben je nou echt goed in?

O ja, dit filmpje hieronder was ooit het begin van de bierbrouwerij.